Wie zijn wij

Wat betekent onze naam?

Roffa staat voor ruw en/of hard, als in ongeslepen en/of ongepolijst, maar betekent in straattaal ook Rotterdam. 

BOP staat voor Beroeps Oriënterende Praktijkvorming.

WIE IS ROFFABOP?

Stichting RoffaBOP Rotterdam is een stichting die is opgericht in 2012 en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een sociale projectontwikkelaar op het gebied van maatschappelijk vastgoed.

De stichting bedient zich van SROI-kapitaal en zet dit doelgericht in voor welzijn, scholing en arbeid. Samen met commerciële partners wordt maatschappelijk vastgoed aangekocht en omgebouwd tot woon – of bedrijfsruimte voor de doelgroep Kansenburgers.

WAT DOET ROFFABOP?

Stichting RoffaBOP schaft niet alleen vastgoed aan, maar verzorgt ook praktijktrainingen op het gebied van bouw, zonnepanelen en asbestsanering om het maatschappelijke vastgoed te verduurzamen.

Deze praktijkopleidingen worden on the job verzorgd. RoffaBOP noemt dit “het bedrijf als Praktijk Training Instituut (PTI)”.  De kandidaten worden tijdens het gehele leertraject ondersteund door een vaktechnische leermeester, een individuele coach en een gezinscoach. RoffaBOP noemt dit team het kansenteam.

ROFFABOP KANSENTEAM

Het RoffaBOP Kansenteam is verantwoordelijk voor de uitvoering van de PTI-methodiek waarbinnen de coaching en begeleiding van de deelnemer aan een PTI-traject centraal staan.

Zoals reeds genoemd, worden deelnemers tijdens het gehele PTI-leertraject ondersteund door een vaktechnische leermeester en een individuele Social coach en/of een gezinscoach. Deze functionarissen worden het RoffaBOP Kansenteam genoemd en ook door RoffaBOP getraind via zelfontworpen trainingen.

Het totale proces wordt gemanaged door een RoffaBOP Kansenregisseur, die wijkgericht werkt. De RoffaBOP-projecten worden privaat gefinancierd vanuit de SROI-verplichtingen van bedrijven met wie Stichting RoffaBOP Rotterdam samenwerkt.