PTI

WAT IS EEN PTI?

Het PTI is een nieuw fenomeen op de arbeidsmarkt. Stichting RoffaBOP Rotterdam is zelf een PTI voor Kansenburgers met het accent op kansenjongeren.

Een PTI is een bedrijf of organisatie bestaande uit een combinatie van een onderwijsinstelling, een welzijnsorganisatie en een onderaannemer.

Een PTI verzorgt trainingen en de deelnemers uit de doelgroep worden ‘on the job’ opgeleid op lbo-, mbo- en/of hbo-niveau binnen het werkveld van de private sector met een Social Return- verplichting en/of de publieke sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouw, zonnepanelen, asbestsanering, zorg en veiligheid.

RoffaBOP noemt dit ’het bedrijf als Praktijk Training Instituut (PTI). Voor ons (huidige) ‘trainingsaanbod maken wij gebruik van de volgende kwalificatiedossiers (KD) te weten:

  • KD-Bouwen en wonen mbo-niveau 1
  • KD-Service Medewerker Gebouwen mbo-niveau 2
  • KD-jongerenwerk mbo-niveau 3

WAT IS DE PTI-METHODIEK?

Onze deelnemers aan RoffaBOP-PTI-projecten worden tijdens het gehele leertraject ondersteund door een technisch leermeester, een individuele social coach en/of een gezinscoach. Deze functionarissen zijn door RoffaBOP getraind via zelfontworpen trainingen.

De trainingen worden op zowel individueel niveau als ook in groepsverband (o.a. de VCA-training) verzorgd. Middels dit trainingsaanbod zorgt RoffaBOP ervoor, dat de deelnemers de juiste ‘tools’ en vaardigheden aangereikt krijgen, zodat zij beter zijn voorbereid op hun eventuele terugkeer in de maatschappij.

Binnen de PTI-methodiek draagt de stichting eveneens zorg voor erkende certificaten, erkende leerwerkplekken en begeleiding op het gebied van huisvesting, werk en inkomen, schulden, zorg en het opbouwen van een sociaal netwerk.